September 21, 2017

MNIT Recruitment 2017 | How to Apply Online For MNIT Jaipur 94 Non-Teaching Vacancies 2017 ?

Malaviya National Institute Of Technology (MNIT) Jaipur (An Institute of National importance under MHRD, Govt. of India) has issued MNIT Recruitment 2017 (Advertisement No. 01/MNIT/ESTT/2017). This is a good job opportunity for all of them, searching jobs in MNIT. MNIT Jaipur Notification 2017 published for Recruitment drive for filling up vacancies of non-teaching posts in Malaviya National Institute Of Technology. The Institute invites applications in online mode from the Indian citizens. Interested job seekers may apply for MNIT Jaipur 94 Non-Teaching Vacancies 2017 on or before the last date. Eligible & Interested contenders may submit MNIT Recruitment Jobs Application Form between  21st January to 20th February 2017. Advised to all, who have excited to apply for MNIT Recruitment. To apply for MNIT Non-Teaching Jobs, you have to submit first online form and print the form and send it mnit jaipur official address before last date. If you directly send an application form to the mnit, you application will be rejected to follow the appropriate details to apply for the MNIT Jaipur vacancy. Recruitment Apply Terms And Conditions are given below, so read them carefully.

MNIT Recruitment 2017

About Malaviya National Institute Of Technology – MNIT Jaipur :
The college was established in 1963 with the name as Malaviya Regional Engineering College, Jaipur as a joint venture of the Government of India and the Government of Rajasthan, Subsequently; on June 26, 2002 the college has been given the status of National Institute of Technology and on 15 August 2007, Proclaimed Institute of National Importance through Act of Parliament. The Institute is fully funded by Ministry of Human Resource Development (MHRD), Government of India. More than 12,000 students have already been graduated since its establishment.

Brief Information For MNIT Jaipur 94 Non-Teaching Vacancies 2017 | MNIT Recruitment 2017 Notification :

Topic Description
Name of Organization Malaviya National Institute of Technology
Abbreviation As MNIT Jaipur
Institute Type An Institute of National importance under MHRD, Govt. of India
MNIT Jaipur Address J L N Marg, Jaipur-302017
Name of Examination MNIT Jaipur Non-Teaching Exam 2017
Recruitment Advt. No. Advertisement No. 01/MNIT/ESTT/2017
Name of Post Director, Librarian, Assistant, Technical, Nurse, Driver, Accountant, Secretary and Other Post
Type of Vacancies Non-Teaching
Who Can Apply? SC/ ST/ OBC (noncreamy layer)/ PWD/ Ex-servicemen) and OPEN Category
Job Posting MNIT Jaipur
Selection Method Written Test/ Trade Test and Interview
MNIT Jaipur Official Website www.mnit.ac.in

MNIT Jaipur Notification 2017 : Candidates, who want to get detail about MNIT Jaipur Non-Teaching Vacancies 2017 (Advt. No. 01/MNIT/ESTT/2017), have to read full detail of MNIT Jaipur Notification. It will very helpfully for job seekers searching jobs in MNIT Jaipur. Application process for MNIT Jaipur Notification 2017, will start form 21st January 2017, so keep patience till activating the online registration link. Detail about Age, Education qualification, Application Fee, Selection process, Apply Process, Important dates and other details are mentioned below.

Remember Important Dates For MNIT Jaipur Non-Teaching Vacancies 2017 :-
Online application process will start from : 21st January 2017.
Mnit recruitment 2017 online registration link will disable on : 20th February 2017 till 5.00 pm.
Dates of submission MNIT Jaipur jobs application fee : 21.01.2017 to 18.02.2017 till 5.00 pm
last date of submission hard copy of application form :

What Are The Conditions To Apply For MNIT Jaipur Non-Teaching Vacancies 2017 | Meet Most Important Terms And Conditions For MNIT Recruitment 2017 :

1. Deputy Librarian – Group A Post :
a). Age Limit :  below 45 years.
b). Education Qualification : Masters’ degree in Library Science/Information Science/Documentation with CGPA of 6.5 in 10 point scale or at least 60% of the marks or its equivalent grade of ‘B’ in the UGC 7 point scale and a consistently good academic record.
c). Salary & Pay Scale : PB – 3 (Rs.15,600 – 39,100/-) with Grade Pay of Rs 8000/-.

2. Assistant Librarian – Group A Post :
a). Age Limit : Not exceeding 35 years.
b). Education Qualification : Masters’ degree in Library Science/Information Science/Documentation Science or an equivalent professional degree with CGPA of 6.5 in 10 point scale or at least 60% marks (or an equivalent grade in a point scale wherever grading system is followed) and consistently good academic record with superior knowledge of computerized library service
c). Salary & Pay Scale : PB – 3 (Rs.15,600 – 39,100/-) with Grade Pay of Rs 6000/-.

3. Assistant Registrar
a). Age Limit : Not exceeding 35 years
b). Education Qualification : Masters’ degree in any discipline with at least 55% marks or its equivalent Grade ‘B’ in the UGC 7 point scale from a recognized University/Institute with excellent academic record .
c). Salary & Pay Scale : PB – 3 (Rs.15,600 – 39,100/- ) with Grade Pay of Rs 5400/-.

4. Male Nurse / Technical Assistant / SAS Assistant :
a). Age Limit : Not exceeding 30 years.
b). Education Qualification :
(i). Male Nurse : 10+2 or its equivalent, 2. Diploma in General Nursing and Midwife or equivalent qualification from a recognized institution, 3. Registered Nurse and Registered Midwife with nursing council, 4. In lieu of Midwifery, a six months duration course as prescribed by Indian Nursing Council.
(ii). Technical Assistant : First Class Bachelor’s (Honours) Degree in Sciences in relevant subject or equivalent grade from a recognized University/Institute (Technical Assistant).
(iii). SAS Assistant : First Class Bachelor’s Degree in Physical Education from a recognized University or Institution. ii. Strong record of participation in college activities, event management.
c). Salary & Pay Scale : PB – 2 (Rs.9,300 – 34,800/-) With Grade Pay of Rs 4200/-.

5. Driver/Technician/Work Assistant :
a). Age Limit : Not exceeding 27 years.
b). Education Qualification : Senior Secondary (10+2) from a recognized Board having LMV and HMV driving license. Knowledge of English and Hindi Traffic Signs & Signals is essential.
c). Salary & Pay Scale : PB-1 (Rs. 5200 – 20200) with Grade Pay of Rs. 2000/-

6. Superintendent [Ministerial Higher: Superintendent Group – C] Post :
a). Age Limit : Not exceeding 30 years.
b). Education Qualification : First class (Hons.) Bachelor’s Degree or equivalent grade from a recognized University or Institute in any discipline (in universities without a system of Honours degree, equivalent number of courses)
c). Salary & Pay Scale : PB – 2 (Rs.9,300 – 34,800/-) With Grade Pay of Rs 4200/-

7. Accountant [Ministerial Higher: Accountant Group – C ] Post :
a). Age Limit : Not exceeding 30 years
b). Education Qualification : First class Bachelor’s Degree in Commerce with Honours in Accountancy/Finance or equivalent in grade from a recognized University or Institute.
c). Salary & Pay Scale : PB – 2 (Rs.9,300 – 34,800/-) With Grade Pay of Rs 4200/-.

8. Secretary [Ministerial Higher: Secretary Group – B] Post :
a). Age Limit : Not exceeding 30 years.
b). Education Qualification : 12th standard pass or equivalent from a recognized Board or University. Minimum speed of 100 w.p.m. in Stenography.
c). Salary & Pay Scale : PB – 2 (Rs.9,300 – 34,800/-) With Grade Pay of Rs4200/.

9. Junior Assistant cum Data Entry Operator (JAcDEO) [Ministerial Lower: Junior Assistant cum Data Entry Operator Group – C] Post :
a). Age Limit : Not exceeding 27 years
b). Education Qualification : 10+2 in any discipline with a minimum Typing speed of 35w.p.m. and proficiency in Computer Word Processing and Spread Sheet
c). Salary & Pay Scale : PB-1 (Rs. 5200 – 20200) with Grade Pay of Rs. 2000/-.

Application Fee For MNIT Jaipur Non-Teaching Jobs 2017 :

Application Fee For MNIT Recruitment 2017

What Are The Selection Process In MNIT Jaipur Jobs 2017 For Non-Teaching Post ? Check Detail For How To Get Selection In MNIT Recruitment 2017 :

Candidates, who are going to apply for MNIT Recruitment 2017, to be advise know the process of method of selection process. Malaviya National Institute Of Technology Jaipur will conducting written examination, trade test and personal interview for hiring the suitable candidates. Each of candidates, must have to follow mentioned selection steps to get qualify in MNIT Jaipur Non-Teaching Vacancies 2017.

All those candidates, who will applying for MNIT Jaipur Recruitment Notification 2017, will have to appear for written test/trade test. Those application form will be submitted correctly along with application and before last date, they may appear in the test. Recruitment examination date will be notify shortly on Malaviya National Institute Of Technology (MNIT) Jaipur official portal. Candidates are required to appear in the test and written test qualified candidate will get Interview Call Letter.

The applicant must bring all certificates / testimonials / documents in support of qualifications and experience as mentioned in online application form at the time of interview.

Applying For MNIT Recruitment 2017 ? Check What Is Step By Step Procedure To Applying For MNIT Jaipur Non-Teaching Recruitment 2017 :

Applicants, who are curious to the detail about What Is Step By Step Procedure to Applying For MNIT Jaipur Non-Teaching Recruitment 2017. Detail about Steps to Submit an Application at Malaviya National Institute Of Technology MNIT Jaipur is given below. Advised to all, read & follow the Procedure & Instruction for Applying carefully. Find it below.

Procedure of How to Apply Online MNIT Jaipur Non-Teaching Vacancies 2017 ?
1. Firstly visit Malaviya National Institute Of Technology Jaipur official portal : www.mnit.ac.in.
2. Go to Latest From Campus section then click to Vacancies.
3. Download MNIT Jaipur Notification 2017 (Advertisement No. 01/MNIT/ESTT/2017) Recruitment drive for filling up vacancies of non-teaching posts.
4. Read complete detail of MNIT Jaipur Jobs Advt. before apply.
5. If you ensure about your eligibility criteria, proceed to Apply Online.
6. Fill the details correctly and all genuine detail.
7. Recheck your filled application form before pressing the final submit button.
8. Now submit your form pay the application fee.
9. After fee payment, print a receipt and also take a print out of submitted application form.
10. Print copy of application can be used in future, so keep it safe till completion of MNIT Recruitment 2017 Selection Process.

What Do After Submission Of MNIT Non-Teaching Jobs Online Application Form ?

Applicants are required to send Hard copy of the duly filled online application form along with proof of payment of fees and other relevant documents in support of qualification, experience etc. to Deputy Registrar, MNIT Jaipur within the prescribed date failing which their candidature will not be considered. The last date of receiving hard copy is 28/02/2017 (05.00 PM). Applications received without the requisite documents and after the prescribed date will not be entertained. Incomplete, unsigned applications and those not accompanied with copies of certificates and application fee will be summarily rejected.

Official Address To Submit MNIT Recruitment Application Form (Hard Copy) :
Deputy Registrar (Establishment Section)
Malaviya National Institute of Technology, Jaipur
Jawahar Lal Nehru Marg,
Jaipur – 302017, Rajasthan
Email: [email protected]

Important Links :
Download MNIT Jaipur Notification 2017
CLick here to Apply For MNIT Jaipur Non-Teaching Vacancies 2017

Conclusion : MNIT Recruitment 2017 Advertisement has issued by Malaviya National Institute Of Technology Jaipur. MNIT Jaipur Recruitment drive for filling up vacancies of non-teaching posts. There are totally 94 vacancies. Last date of submission MNIT Jaipur Non-Teaching Vacancies 2017 Application is 20.02.2017. Try to submit your application form before last date, otherwise your application will be rejected.

About The Author

I write on different aspects of Education at GL360. From providing basic information that aspirants need to expert insights on changing industry scenario, Especially, I write on everything that matters for Students. I am a firm believer that dreams can be fulfilled through perseverance, commitment, determination and above all a passion to sustain and achieve it.

Related posts

1 Comment

  1. Pingback: Find All Latest Government Jobs at GL360.in

Leave a Reply

%d bloggers like this: